De Reiskoffer zoekt vrijwilligers!

De Reiskoffer zoekt enthousiaste vrijwilligers!

illustratie

Er zijn veel mensen voor wie het reizen met het openbaar vervoer nog niet vanzelfsprekend is. Met het project De Reiskoffer krijgen deze mensen de juiste steun en begeleiding en net dat zetje in de rug dat ze nodig hebben om zelfstandig te kunnen en durven reizen. Dit betekent veel voor hen persoonlijk (ze leren om zelfstandig door het leven te gaan, worden hierdoor onafhankelijker en hebben meer zelfvertrouwen), maar ook voor de toekomst. Ze hebben er letterlijk een leven lang profijt van!

Er zijn momenteel drie vrijwilligers actief op Goeree-Overflakkee voor dit project, maar er is grote behoefte aan meer mensen die de onzekere reizigers willen begeleiden bij de eerste ritten met de bus of andere vormen van openbaar vervoer. Bent u die enthousiaste vrijwilliger die wil bijdragen aan het succes van dit project?

Wie kunt u (op weg) helpen?

  • Leerlingen die naar het basisonderwijs of (voortgezet) speciaal onderwijs reizen met het leerlingenvervoer;
  • Woon-werkverkeer voor mensen met een beperking, zoals mensen van de sociale werkvoorziening of een zorgboerderij;
  • Individuele reizigers met een fysieke of cognitieve beperking die met aangepast vervoer reizen;
  • Mensen van 65 jaar of ouder die (nog) zelfstandig reizen met eigen vervoer, maar mogelijk op termijn zijn aangewezen op aangepast vervoer door ouderdomsbeperkingen.

Wat doet u als vrijwilliger?

Reizigers worden door vrijwillige begeleiders zorgvuldig wegwijs gemaakt in het openbaar vervoer, met als doel om in relatief korte tijd (circa tien reizen) zelfstandig te leren reizen. De vrijwilligers worden zorgvuldig gescreend en geschoold om begeleider te kunnen zijn. Twee begeleiders gaan met een kleine groep reizigers op pad naar een bestemming. Onderweg bieden zij begeleiding en leren de reizigers om de reis op den duur zelfstandig te maken. Als vrijwilliger kunt u aangeven op welke dag(delen) van maandag tot en met vrijdag u zich beschikbaar wilt stellen. Er wordt geen vergoeding voor gegeven, alle onkosten worden vergoed of voorgeschoten. En vrijwilligers mogen gebruikmaken van vrij reizen binnen de gemeente Goeree-Overflakkee.

Meer informatie of interesse?

Lijkt het u leuk om als vrijwilliger bij te dragen aan dit project? Heeft u affiniteit met de genoemde doelgroepen en ervaring met het openbaar vervoer? Dan horen wij graag van u! U kunt voor aanmelding of meer informatie contact opnemen met Jonneke Vuurens-Pans via jonnekevuurens@carolienaalders.nl of 06 – 30 70 17 03 (dinsdag, woensdag, vrijdag).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *